Impresszum

Kutatásvezető:
Kovács Éva,
Gerhard Baumgartner

Résztvevők:
Balogh Máté (kamera)
Dianóczki Dóra (vágás, szkript)
Kőszegi Edit (rendező)
Carmen Anahi Mayer Lücken (kamera)
Misovicz Anna Ilona (szkript, szerkesztés, web-oldal)
Nicola Lecca (kamera)
Oroszlány Péter (vágás, web-oldal)
Sándor Erzsi (hang)

 

"A hőr álmai" – A határerdő dokumentációs projektje (Sopron-Kőszeg) című kutatást a 85öu6. számú kutatást az Osztrák-Magyar Akció Alapítvány támogatta 2012-13 között (A kutatás vezetője Mag. Dr. Gerhard Baumgartner Fachhochschule FH-JOANNEUM Informationsdesign) és habil. Dr. Kovács Éva (Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézet, volt). A web-oldal megvalósulását A 20. század hangja – A magyar szociológia kvalitatív forrásai című, 101046. számú, 2012-2016 között zajló OTKA kutatás tette lehetővé. Az utóbbi kutatást Kovács Éva vezette.

Kronológia és Irodalom – A magyar hadtörténész, Dr. Bencsik Péter segítségével elkészült a Vasfüggöny nyugat-magyarországi szakaszának történeti kronológiája és bibliográfiája.

Emellett levéltári kutatásokat végeztünk a vasfüggöny kiépítésének és működtetésének 1950-1990 közötti történetéről. A terepmunka során kb. 60 óra filmet, 20 óra audiointerjút és hozzávetőleg 1000 fotó- és scanmásolatot készítettünk, ebből is található válogatás az egyes menüpontok alatt.