A kvalitatív szekció felhívása

Kedves Szekciótagok,

Kedves Kollegák,

 

A Kvalitatív módszertani Szakosztály szekciót szervez az MSZT 2011. november 11-13 közötti, „Kollektív traumák, határhelyzetek, természeti és társadalmi katasztrófák” c. éves konferenciájára „A személyes és a történelmi idő drámai egybeesése: kollektív traumák személyes megélése” címmel

(http://www.szociologia.hu/felhivas_eloadasra_es_poszterre/).

A kollektív trauma (kulturális trauma, kollektív tabusítás stb.) metaforáját az utóbbi évtizedekben széles körben alkalmazzák nemcsak a szociálpszichológia, de a szociológia, a politika- és történettudomány, az esztétika és a kommunikáció- és médiatudomány berkeiben. Szekciónk e metaforikus használat mögé kíván nézni, s valamivel visszább lépni a traumafogalom eredeti, lélektani jelentéséhez. Arra keressük a választ, milyen kapcsolatba hozhatók a kollektív traumák a személyes traumatikus emlékkel. Ehhez olyan pillanatok megélését szeretnénk közelebbről szemügyre venni, amelyekben a személyes és a történelmi idő meghatározó módon hathatott egymásra.

Kérünk benneteket, hogy absztraktjaitokat, melyek az esetek rövid leírását és az alkalmazott módszereket is tartalmazzák, a

http://www.szociologia.hu/jelentkezes_a_konferenciara_absztraktok_feltoltese/

felületre töltsétek fel.

 

FONTOS!

1. A megjegyzés rovatban tüntessétek fel, hogy a „A személyes és a történelmi idő drámai egybeesése…” c. szekcióba jelentkeztek.

2. Amennyiben esetleírásaitok hosszabbak az absztraktok megengedett terjedelménél, kérjük, hogy azokat külön küldjétek el a voices@socio.mta.hu e-mail címünkre is.

Várjuk a jelentkezéseteket!

 

Baráti üdvözlettel,

 

Gárdos Judit, Kovács Éva, Vidra Zsuzsanna és Zombory Máté

Kvalitatív Szakosztály