Kepecs Gábor Dr.

Kepecs Gábor Dr.

Kepecs Gábor 1954-ben született Budapesten. Édesapja a Statisztikai Hivatalban dolgozott, ami valószínűleg befolyásolta későbbi pályaválasztását. A Fazekas gimnáziumban érettségizett, majd 1978-ban elvégezte a Közgazdaságtudományi Egyetem népgazdasági tervező-elemző szakát. Négy évvel később szakközgazdászi vizsgát tett, majd 1983-ban doktorált. Első munkahelyén, a Tervhivatal távlati tervezési főosztályán töltött évei alatt beiratkozott egy közgazdasági posztgraduális képzésre, ahol statisztikát tanult.

1987-ben, befektetési vezetőként kezdett el az Állami Biztosítónál dolgozni, 1990-ben lett vezérigazgató. A vállalat privatizálása után negyedszázadon át dolgozott az Aegon Biztosítónál: tíz évig a magyar vállalatot, majd 2005-től az általa létrehozott kelet-közép-európai régiót vezette. Az ő nevéhez fűződik az Aegon Művészeti Díj megalapítása. 2008-ban beválasztották a nemzetközi Aegon csoport igazgatóságába, ahol 2017-es nyugdíjazásáig tag maradt. A magyarországi és a törökországi vállalat felügylőbizottságában megtartotta elnöki pozícióját. 2012 óta az Aegon NL igazgatóságának tagja. Volt ezen kívül a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke, a Tőzsdetanács tagja és a Befektetési Tanács társelnöke is.

Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.