Banyár József Dr.

,,És mindenki új volt, az egész biztosító is új volt, mindenki tanulta a szakmát, tehát kvázi egymástól tanultunk. Lehetett az ötleteket mondani, lehetett kreatívnak lenni, tehát egy nagyon-nagyon szép szakasza volt ez az életemnek. És ezekből fokozatosan így lejegyeztem ezeket, amiket elmondtam, és azokból rövidesen egy írott oktatási anyag is készült.’’

Banyár József Dr.

Banyár József a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát 1985-ben, ahol 1989-ig maradt tanársegédként. 1990-ben osztályezető lett az Állami Biztosítónál, majd 1991-től az NN Biztosítóhoz került mint aktuárius. 1993-ban a Garancia Biztosító ügyvezető igazgatójává nevezték ki, 1996-ban pedig az ABN AMRO Biztosító termékfejlesztési igazgatója lett. 2001 és 2013 között a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, 2013 és 2015 között pedig a Magyar Nemzeti Banknál elnöki főtanácsadóként tevékenykedett. 2015 óta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főtanácsadója, illetve 2016-tól a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense. Pályafutása során több biztosítással foglalkozó könyve jelent meg.

(Összeállította: Filep Regina)

Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.

Tovább az archívumhoz