Bartók János

,,De ha napokkal előtte elkezdi azokat a területeket végig járni és érdeklődik afelől, hogy hol tartanak, akitől majd várja az imputokat, akkor arra nagy esély van, hogy ez időben megtörténjen. Ha valahol elakadnak, akkor egy idő után rászoknak arra, hogy kérdezzenek tőle, miközben körbejár az épületben, és így tudja teljesíteni a határidőket. Ez egy olyan 25 éves szabállyá változott az én életemben, amiért azóta is hálás vagyok neki.”

Bartók János

Egyetemi tanulmányait a GATE Mezőgazdaságtudományi Karán végezte. 1993-tól az ÁB-AEGON munkatársa, ahol kezdetben képviselő, később fiókigazgató feladatokat végzett. 1995-től a cégnél értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettesként tevékenykedett. Később az ÁB-AEGON életbiztosítási területéért felelős vezérigazgató-helyettese, ahol részt vett a biztosító közép-kelet-európai terjeszkedését elősegítő akvizíciós projektekben. 2007 és 2012 között az AVIVA elnök-vezérigazgatója volt, illetve irányította az AVIVA csoport kelet-európai vállalatait is. 2012-től a MetLife és az Ahico elnök-vezérigazgatója. 2016-tól az ERGO Biztosító igazgatóságának tagja. 2018-tól a Duna Medical Center vezérigazgatója. Tagja a Menedzserek Országos Szövetsége elnökségének, illetve a MABISZ ESZE Irányító Testületének. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara címzetes egyetemi docense. 

(Összeállította: Filep Regina)

Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.

Tovább az archívumhoz