Bordás György Dr.

“...[A]rra a kérdésre, hogy ideiglenes részvényt el lehet-e adni, erre senki nem mert válaszolni. Erre egyszerűen nem volt válasz. Ezt én eldöntöttem otthon a konyhában, hogy akkor én eladom. Azt mondom, hogy lehet, és eladom. Kb. ilyen viszonyok voltak, ami ma már nagyon szórakoztató. És amikor a Colonia megvette ezt a részvényt, azt hiszem, ilyen jót nem röhögtek életükben, mert névértékén adta el a cég.”

Bordás György Dr.
Dr. Bordás György 1947-ben született. Fiatal korában sokat sportolt, öttusázott és évekig kaszkadőrként dolgozott, filmekben szerepelt. Biztosítás szakmai pályafutását a Jogi Egyetem elvégzése után, 1971-ben kezdte az Állami Biztosító főelőadójaként. 1987-ben a Hungária Biztosítóhoz csatlakozott, majd egy év múlva átigazolt az Atlasz csapatához, ahol a társaság vezérigazgatói posztját töltötte be. 1991-ben az ING Csoport őt bízta meg kezdetben Nationale-Nederlanden, később ING Biztosító néven a csoport magyarországi biztosítótársaságának elindításával.
1991-es megalakulása óta a MABISZ elnökségi tagja, 2004-ben a szervezet alelnöki, majd elnöki tisztét töltötte be. Tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, egy ideig MLSZ főtitkára és a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke is volt.
(összeállította: Jakab Miklós)
Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.
Tovább az archívumhoz