Csurgó Ottó Dr.

„Volt egy fogadásom az Asztalos Lacival, amit csak nagyon nehezen adott meg. Mert mondtam neki, ne hülyéskedj, Laci, ezzel a jogszabállyal legalább ötven ember kell a felügyeleten, akkor volt 15-20. Hát az nem kell. És fogadtunk egy gallon whiskyben, és az Asztalos állítólag évekig - nem biztos, hogy igaz - nem ment ötven fölé, az tény, hanem ilyen megbízási viszonyban alkalmazott, hogy a gallon whiskyjét megspórolja, aztán a végén, ha nem is egyben egy gallont, de megiszogattuk azt a whiskyt.”

Csurgó Ottó Dr.

Dr. Csurgó Ottó az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett, később jogi szakvizsgát tett és biztosítási szakjogász képesítést szerzett. Szakmai pályafutását az Állami Biztosító Jogi Osztályán kezdte 1981-ben. 1988 és 1990 között egy osztrák alapítású cég, az AVUS-ÁB Nemzetközi Kárrendezési Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. 1990-től a Colonia Biztosító Rt. (későbbi AXA Colonia Biztosító) igazgatóságának tagja, majd öt évre rá a vállalat elnök-vezérigazgatója lett. 1991-től egy évtizeden át a MABISZ ügyvezető elnökségének munkatársa, 1999-2000-ben a szervezet elnöke volt. 2007-ig szenior konzulensként tevékenykedett biztosítási és pénzügyi szolgáltatások területén az ART Consult Management Consultingnál. 2007 és 2010 között az OTP-Groupama Garancia Biztosító Zrt. nem-életbiztosítással foglalkozó vezérigazgató helyettesi, 2011 után a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-t vezérigazgatói tisztét töltötte be. 2014-től kezdve ügyvédként praktizál, 2017 óta a MÜBSE (Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete) ügyvezetője.

Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.

Tovább az archívumhoz