Pálvölgyi Mátyás Dr.

“Ami ezt az egész szinergia folyamatot áthatotta, az egy kultúra projekt volt, ami nagyon fontos volt számomra, hogy egyáltalán a két társaság munkatársai egymással szót tudjanak érteni. Mert az induló fázis az volt, hogy én providenciás vagyok, te meg generális vagy. Én jól csinálom, te meg nem jól csinálod. Sarkítva. Na most ebből kijönni, azt gondoltam, hogy indítunk egy kultúra projektet, ahol mindkét társaság kollégái együttesen vesznek részt workshopokon, és arról beszélgetünk, hogy milyen értékeink vannak.”

Pálvölgyi Mátyás Dr.

Dr. Pálvölgyi Mátyás Piliscsabán született. A középiskolát a budapesti Árpád Gimnáziumban végezte el. 1978-ban diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán, majd 1983-ban ugyanitt szerezte meg a doktori fokozatot. Ezt követően a Vízügyi Tervező Vállalathoz került, ahol tervezőmérnökként dolgozott. 1990-ben lett a Providencia (később: Generali) biztosító munkatársa, ahol először az értékesítésért felelt, majd 1994-től ügyvezető igazgatóként, 1995-től vezérigazgatóként vezette a céget és az igazgatóság elnökének posztját töltötte be. 2011 június 30-ával leköszönt a vállalat éléről, azóta stratégiai feladatokat lát el mind a magyar vállalatnál, mind a Generali PPF Holding közép-kelet-európai régiójában. A Generali és az Európai Utazási Biztosító felügyelőbizottságának elnöke.

(összeállította: Jakab Miklós)

Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.

Tovább az archívumhoz