Utassy László Dr.

“Viszont a bankokban dolgoznak az úriemberek, hát ott aztán van igazi úriember, egészen addig, amíg nem jött a válság. Nagyon rossz tempóban váltottam, mert kiderült, hogy ... a biztosítási szakmában vannak inkább az igazán jó szakemberek és az igazi menedzserek, míg ez a bankszakma, a válság bebizonyította, hogy itt mi minden történt, hogy milyen termékeket sikerült eladni.”

Utassy László Dr.

Dr. Utassy László 1952-ben született Egerben. A Budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Karán diplomázott 1978-ban. Jogtanácsosként került az Állami Biztosító Heves megyei Igazgatóságára, ahol idővel osztályvezető, később igazgató, majd megyei igazgató lett. 1991-től az ÁB-AEGON Általános Biztosító Rt. észak-magyarországi területi igazgatója, 1993-tól értékesítési ügyvezető igazgatója. 1996 után lett az OTP csoport meghatározó embere. Előbb vezérigazgatóvá, majd még ugyanebben az évben elnök-vezérigazgatóvá nevezték ki az OTP Garancia Biztosító Rt.-nél, amely pozíciót bő évtizeden át töltötte be.

2008-ban átkerült a banki szférába: az OTP Bank Nyrt. elnöki tanácsadója, ügyvezető igazgatója, 2011-től pedig a Merkantil Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, igazgatóságának elnöke. Egyidejűleg a Merkantil Car Zrt. és a Merkantil Ingatlan Lízing Zrt. igazgatóságának elnöke is. 2001-től fogva tagja az OTP Bank Igazgatóságának, 2014 óta az OTP Bank Kockázatvállalási-kockázatkezelési Bizottságának munkatársa. 2001-től fogva tagja az OTP Bank igazgatóságának, 2014 óta az OTP Bank Kockázatvállalási-kockázatkezelési Bizottságának munkatársa. 

Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.

Tovább az archívumhoz