Filvig István

„Az emberi ösztön önmagában kényszeríti a biztosítókat arra, hogy mindig valami újat, jobbat, úgy, hogy nincs új, nincs sokkal jobb, de mindig legyen valami, ami egy bizonyos biztonságérzetet ad. És érdekes módon minél rosszabb az általános helyzet, annál nagyobb az igény a biztosítási szempontból.”

Filvig István

Filvig István okleveles közgazdász. Diplomáját 1967-ben szerezte a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán. Másfél évig dolgozott a vendéglátó szakmában, majd 1970-ben Ausztriába költözött. Bécsben, matematikusként kezdte biztosítói pályáját az Anker Allgemeine Versicherungs-AG-nál. 1986-tól ügyvezető igazgatóként a képzésért és az értékesítésért felelt a cégnél. 1989-ben részt vett a Providencia Osztrák-Magyar Biztosító Rt. megalapításában, ő lett a társaság vezérigazgató helyettese. 1993-ban került a Signal Biztosító élére. 2003-ban ő töltötte be a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöki tisztét. 2013 óta a Golden Gate Global Független Biztosításközvetítő Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.

Tovább az archívumhoz