Hanák Gábor Dr.

,,… ami azóta is megvan, és amit próbálok mindig sulykolni más kollégáknak: hogy amikor arról beszélünk, hogy valami biztosítási termék van, vagy bármilyen probléma van, üzleti probléma, akkor ne izoláltan nézzük meg a problémát, hanem nézzük meg, hogy mivel függ össze, mivel függhet össze a probléma, annak lehet-e hatása a mi konkrétan megjelenő problémánkra, és ezekre való tekintettel próbáljunk valami megoldást találni.”

Hanák Gábor Dr.

Dr. Hanák Gábor matematikus, egyetemi doktor, aktuárius. Karrierjét a Magyar Tudományos Akadémia Matematikai Kutatóintézetében kezdte. Az 1980-as évek második felében vendégprofesszorként tanított az Egyesült Államokban, onnan hazatérve került a biztosítás világába. Dolgozott a Garancia Biztosítónál vezető aktuáriusként, a Glória-Swiss Life Biztosítónál vezérigazgatóként, valamint az Endaira Aktuáriusi, Biztosítási és Pénzügyi Szaktanácsadó cégnél. Az ELTE-én és a Corvinuson is tevékenykedett oktatóként, különböző aktuáriusi tantárgyakat tanított. A Magyar Aktuárius Társaság (MAT) alapító tagja és elnöke. Tagja a Magyar Életbiztosítási Orvosok Társaságának is. A MAT delegálja az európai (GC) és a nemzetközi (IAA) aktuáriusi szövetségben. A GC alelnöke, az IAA szabályozó bizottságának tagja. 1999 és 2003 között a MAT delegálja a Pénzügyminisztérium által a biztosítási törvény módosítására létrehozott bizottságban. Jelenleg a KPMG aktuáriusi részlegének igazgatója.

(Összeállította: Filep Regina)

Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.

Tovább az archívumhoz