Horváth Gyula

,,Tehát én ezeket élveztem, mindig egy kicsit más cégek, más dolgok, értékelni, töredékes információk alapján értékelni, kitalálni, milyen lesz a profitjuk, hogy fog alakulni, mit kell nekünk csinálni, hogy jól csináljuk. Hogy nézzen ki ez a szerződés, milyen kikötéseink legyenek. Ez egy izgalmas dolog, ezt mindig is élveztem. Ez volt a legjobb része.”

Horváth Gyula

Horváth Gyula 1961-ben született Budapesten. Közgazdászként végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd ugyanitt (az akkor már Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen) aktuáriusi diplomát szerzett. Sokoldalú érdeklődése a történettudomány irányába is elvezette, amely tárgyból a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen elvégezte a mesterszakot. 

Eleinte tanárként tevékenykedett, a Közgazdaságtudományi Egyetem statisztikai tanszékén volt tanársegéd. Biztosítási karrierjét 1991-ben az Állami Biztosítónál kezdte, majd egészen 2001-ig az ÁB-Aegonnál dolgozott, ahol idővel vezető aktuárius illetve viszontbiztosítási vezető lett. A szakmai ismeretek továbbadásából is kivette a részét a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Biztosítási Oktató és Kutató Csoportjának adjunktusaként. 2000 és 2001 között saját cégét, a Horváth és Társa Kft.-t működtette. 2002 és 2005 között a Watson Wyatt vezető tanácsadója, a cég budapesti irodájának vezetője. 2005 és 2006 között a Posta Biztosító igazgatósági tagkjaként a termékfejlesztésért, kárrendezésért és az aktuáriusi feladatokért felelt. 2006 és 2010 között a Deloitte aktuárius és biztosítási tanácsadási csoportjának vezetője volt. 2010-től egy évtizeden át pénzügyi vezérigazgató-helyettes, jelenleg elnök-vezérigazgatói tanácsadó az Aegonnál. A Magyar Aktuárius Társaság alapító tagja. 

(Összeállította: Filep Regina)

Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.

Tovább az archívumhoz