Othmar Michl

,,Minden ügynököt ismertem személyesen. Az összes ügynököt meglátogattam vidéken meg a nagyobb városokban. Rendszeres találkozók voltak a cégnél. Számos valódi céges rendezvényt tartottunk. Díjakat is osztottunk, aminek igen nagy sikere volt.”

Othmar Michl

Othmar Michl Ausztriában született, ott végezte tanulmányait is. Az egyetemen közgazdaságtant tanult, karrierjét a Nordstern Art Insurance-nél kezdte. 1999 után az AXA Nordstern Colonia AG Igazgatóságának, majd az AXA Pensionskasse Igazgatóságának tagja. 2002-től kezdve az AXA Versicherung AG igazgatója, mely posztot az UNIQA Versicherungen AG Ausztriával történt fúziója időpontjáig töltötte be. 2003 és 2016 között az UNIQA vezérigazgatója. 2006-ban az osztrák-magyar gazdasági kapcsolatok érdekében tett erőfeszítéseiért és a két ország gazdasági kapcsolatainak fellendítésért átvehette az Osztrák Köztársaságért Nagy Érdemrendet. 2009-ben a hazai sportéletnek nyújtott elkötelezett támogatása okán a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatának elismerésében részesült. Jelenleg az Osztrák-Magyar Üzleti Tanács elnöke. 

(Összeállította: Filep Regina)
Az interjú olvasásához kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes biztosítástörténeti interjút megtalálja a „Biztosítási Oral History Archívum" cím alatt.
Tovább az archívumhoz