Siklaki István

"...én inkább a formálisabb, a mesterséges intelligencia, a kognitív tudomány irányába tapogatóztam..., de a kapacitásomat eléggé elvonta az alkalmazott kutatás...a nyelv szociálpszichológiája...majd, erősödött a kapcsolatom a kommunikációval... így vetettem meg egyik lábam a kommunikáció... másik lábam a ... szociálpszichológia területén."

Siklaki István

Az ELTE BTK-n klinikai pszichológusként végzett 1976-ban, 1980-ban doktorátust szerzett az említett karon, majd az ELTE Pszichológiai Intézetben CSc kanditátust 1992-ben, 2007-ben pedig az ELTE TáTK-n doktorátust. Számos pszichológiai kutatásban működött közre, illetve vezetett. 2010 óta a BCE Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetének igazgatója. A szociálpszichológián kívül médiaszakemberként vezetett számos fókuszcsoportos kutatást, valamint 1986 és 2000 között a Gondolat Kiadó felelős szerkesztőjeként is dolgozott. 2000 óta az MTA Pszichológiai Intézetének tudományos főmunkatársa. Nemzetközileg is elismert szociálpszichológiai kutató.

Szakmai életrajz
Publikációs jegyzék

 

Az interjú olvasásához, kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes szakmatörténeti interjút megtalálja a „Szociológiatörténeti interjúgyűjtemény” pont alatt.

Tovább a szakmatörténeti gyűjteményhez