Tausz Katalin

"Nagyon nagy hatással volt rám a Kierkegaard olvasása, és ez összefügg ezzel a dologgal. És ezért nekem ez nagyon fontos volt, hogy az ember a saját életét formálja meg. És hogy tulajdonképpen a saját élete a saját életműve."

Tausz Katalin

Tausz Katalin az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett, először magyar-filozófia szakon, röviddel utána szociológia szakon szerzett diplomát. A második diploma alatt már tanársegédként tevékenykedett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, de még mielőtt befejezte volna a második diploma szerzését az ELTE-n kezdett el tanítani. Azóta is az a fő munkahelye, jelenleg a Társadalomtudományi Kar dékánja.

Főbb kutatási területei a társadalmi egyenlőtlenségek és a szociálpolitika, a hátrányos helyzetűek segítése és társadalmi integrációja. Darvas Ágnessel tucatnál is több publikációt jegyeznek a gyermekszegénység elleni témakörben.

Eredményes munkájáért több kitüntetésben is részesült: említésre méltó, a teljesség igénye nélkül, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje és a PRO CARITATE emlékérme. Emellett számtalan szervezetben aktív tag és közalapítványi vezető, munkája rengeteget hozzátett a fiatal generáció társadalomtudósainak képzéséhez, a gyermekszegénység és az egyenlőtlenség elleni harchoz.

 

(Összeállította: Páldi András egyetemi hallgató)


Publikációs jegyzék
Szakmai életrajz
 

Az interjú olvasásához, kérjük, kérvényezze regisztrációját a http://voices.tk.mta.hu/ oldalon. Regisztráció után az összes szakmatörténeti interjút megtalálja a „Szociológiatörténeti interjúgyűjtemény” pont alatt.

Tovább a szakmatörténeti gyűjteményhez